Sadnjom stabala studenti PMF obeležili pola veka svog fakulteta

Sadnjom 50 zimzelenih stabala u Botaničkoj bašti, studenti Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, uz podršku grada obeležili su 50 godina rada i postojanja ove visokoobrazovne ustanove. Sadnice su obezbedili kroz projekat ‘’Zdravih 50 za zdrav grad’’ finansiran od strane grada, a podršku su dobili i od svojih profesora koji su zajedno sa studentima postavljali sadnice.

Grad Kragujevac je finansirao projekat sadnje 50 stabala jele, smreke, tuje, čempresa kojom su se studenti PMF priključili obeležavanju jubilarnih 50 godina postojanja i rada. Na ovaj način smo želeli da studentima damo vetar u leđa da doprinesu očuvanju prirodne sredine u našem gradu, rekao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za za unapređenje i zaštitu prirode i životne sredine i podsetio da je nedavno u saradnji sa studentima FIN Univerziteta u Kragujevcu zasađeno 20 platana u Divostinu.

Fakultet ove godine obeležava 50 godina rada i drago mi je da su se studenti sadnjom drveća u Botaničkoj bašti, priključili tome, rekla je prof. dr Marija Stanić, dekan PMF Univerziteta u Kragujevcu. Naše je zadovoljstvo što obrazujemo svesne mlade ljude koji pored studija i profesionalnog obrazovanja imaju odgovornost i doprinose očuvanju životne okoline. Svako stablo kad god se posadilo je dobrodošlo, zaključila je prof. dr Stanić.

U okviru projekta ‘’Zdravih 50 za zdrav grad’’, kaže Nikola Milanović, predsednik Unije studenata PMF-a, podržavamo ekologiju i ozelenjavamo naš grad. On je rekao da to nije jedini projekat koji je Unija studenata PMF-a realizovala uz podršku grada, već da se iz godine u godinu trude da realizuju afirmativne projekte, da svako od kolega da svoj doprinos i za fakultet i za grad.

Post Author: Milan

Ostavi komentar