RTS : Preminuo Mirko Alvirović

Autor i voditelj emisije SAT koja se emituje na Radio-televiziji Srbije, Mirko Alvirović preminuo je u 72. godini, posle teške bolesti, potvrđeno je RTS-u.

Mirko Alvirović je rođen u Drvaru. Radio je kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima.

Alvirović se bavio i temama iz oblasti turizma, a poseban akcenat stavljao je na bezbednost saobraćaja. U toj oblasti je bio i sertifikovani predavač.

Studirao je književnost, a diplomirao je žurnalistiku. Pokrenuo je nekoliko časopisa, ali i prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji „NAVAK“.

Počeo je kao instruktor vožnje, prešao u službu „987“, a zatim osmislio nov način pružanja pomoći članovima Auto-moto saveza Jugoslavije.

Bio je i inicijator osnivanja Informativnog centra Auto-moto saveza Srbije. Njegovi novinarski počeci vezani su za Večernje novosti.

 

 

Na televiziji je radio oko 30 godina. Gledaoci su posebno prepoznali njegov trud i požrtvovanost tokom rada na emisiji SAT. Njegove patrole do popularnih letovališta postale su važan izvor informacija za sve turiste.

Zajedno sa svojom ekipom znao je i po nekoliko dana da putuje do određene destinacije otkrivajući gledaocima sve što ih na putu očekuje.

Postao je jedan od najcenjenijih novinara iz oblasti automobilizma u regionu, a znanje i stručnost pokazao je izveštavajući sa najvećih svetskih salona četvorotočkaša.

Izvor i fotografije : Radio televizija Srbije ©

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar