Rekonstrukcija sportskog terena u MZ 21. oktobar

Predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, Nikola Dašić i član Privremenog organa, Predrag Stevović, obišli su danas radove na rekonstrukciji sportskog terena u Mesnoj zajednici 21. oktobar koji se izvode zahvaljujući donacijama kragujevačkih privrednika.

Ovo je jubilarni, 30. sportski teren koji obnavljamo na teritoriji grada i još jednom sa ponosom ističem da smo apsolutni rekorderi u Srbiji po broju obnovljene sportske infrastrukture za mlade, kazao je Stevović. Naši privrednici su prepoznali da Grad Kragujevac stavlja akcenat na obnovu sportske infrastrukture i pomogli da napravimo ovakav moderan teren sa specijalizovanom podlogom na kojoj su dva golića za mali fudbal, a u narednih par dana će biti postavljena profesionalna košarkaška konstrukcija. Time će se zaokružiti ova investicija, ali čeka nas još posla i nastavićemo istim tempom da ulažemo u obnovu i pravljenje novih terena i igrališta, poručio je Stevović. On je najavio da će uz pomoć donacija uskoro biti zavšena izgradnja dečijih igrališta u mesnim zajednicama Denino brdo, Filip Kljajić i Ilina voda, kao i igrališta u MZ Aerodrom i Centru za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ koje finansira Grad.

Sportski direktor FK „Radnički 1923“, Slavko Perović, istakao je da je ovo još jedan gest lokalne samouprave koja je uz pomoć privrednika Kragujevca uradila dosta po pitanju promocije sporta. Teren je značajan kako za naselje Erdogliju i Mesnu zajednicu 21. oktobar, tako i za svu omladinu i decu Kragujevca kako bi više vremena provodila baveći se sportom, a manje pored tableta i telefona, kazao je Perović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar