Rekonstruisano igralište za decu kod „Perona“

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović sa saradnicima otvorili su rekonstruisano dečije igralište u Ulici Kralja Petra I, kod Perona, jedno od najvećih igrališta za decu u gradu. Vrednost radova je 1,85 miliona dinara sa PDV-om.

Plan za ovu godinu je da otvorimo šest igrališta za decu, do sada smo otvorili sedam rekonstruisanih sportskih terena, četiri teretane na otvorenom i četiri fiskulturne sale, kaže gradonačelnik Dašić. Zadovoljan sam postignutim rezultatom. Poseban značaj ima ovo igralište u centru grada, jedno od većih na kojem se igraju ne samo deca koja ovde i žive već i mališani iz drugih delova grada kada šetaju sa svojim roditeljima.

Posle dužeg vremena rekonstruisali smo i sredili igralište za decu u centru grada i to po standardima kakve Kragujevac zaslužuje. To nas čini primerom za druge gradove i opštine koji žele da se ugledaju na nas, kaže Stevović, član Gradskog veća. Iz gradskog budžeta za radove sa PDV-om izdvojeno je 1,85 miliona dinara, a na inicijativu gradonačelnika Dašića i uz njegovu podršku nastavićemo sa obnavljanjem sportske infrastrukture i još većim ulaganjem sledeće godine i siguran sam da smo na dobrom putu, istakao je Stevović.

Imajući u vidu da je igralište kod Perona jedno od tri najvećih igrališta u gradu koje okuplja i najveći broj mališana, zahtevalo je potpunu i detaljnu rekonstrukciju, kaže Jasmina Mihajlović, direktorka Šumadije doo. Dotrajale sprave više nisu bile bezbedne za decu pa smo ih u potpunosti zamenili. U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta postavili smo sertifikovanu tartan podlogu. Ovo je prvo dečije igralište za koje smo u halama našeg preduzeća proizveli gumenu podlogu a time smo zaokružili proces proizvodnje sprava i podloge za dečija igrališta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar