Rekonstruisano dečje igralište u MZ „21.oktobar“

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport obišao je danas rekonstruisano dečije igralište u MZ „21. oktobar“, u naselju Erdoglija. Ovo je veliko naselje, sa velikim brojem dece koje svakako zaslužuje jedno ovakvo igralište u čiju obnovu je utrošeno oko milion dinara. Mislim da nema lepšeg načina da se završi radna godina nego otvaranjem još jednog dečijeg igrališta uz sumiranje rezultata koji su postignuti.

Ponosan sam na rezultate koje smo ostvarili do sada, a to u brojkama glasi: 16 dečijih igrališta, 15 otvorenih terena za male sportove, pet fiskulturnih sala, pet otvorenih teretana, streljana u hali Jezero, prva veštačka stena, uređena obala Šumaričkog jezera, deo partera otvorenih bazena koji smo u potpunosti sredili, zabavno-rekreativni park na jezeru Bubanj koji uređujemo u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine.

Ovo nije nešto što radimo usput. Radimo planski, sistematski, u svakom naselju, u svakom delu grada Kragujevca. Sledeće godine planiramo da uradimo jiš više, kada je reč o osnovnoj sportskoj infrastrukturi.U mnogim sportovima regrutna baza je manja nego što je bila ranijih godina, i to je nešto što želimo da promenimo. Želimo da što više dece i mladih motivišemo da se bave sportom i da im obezbedimo neophodne uslove za to, od najranijeg uzrasta – kazao je Stevović.

Pored ulaganja u sportsku infrastrukturu, pružena je podrška i amaterskom sportu, nabavkom sportske opreme i rekvizita za osam klubova. Za sufinansiranje i finansiranje godišnjih programa u oblasti sporta za 2023. godinu izdvojeno je 61 milion dinara.

Post Author: Milan

Ostavi komentar