Redovna sednica gradskog parlamenta zakazana za 27. decembar

Nakon kolegijuma sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, zakazao je 22. redovnu sednicu za utorak 27. decembar s početkom u 9 sati. Od značajnijih tačaka Dnevnog reda izdvojio je finansijske planove za 2023. godinu preduzeća i privrednih društava čiji je osnivač grad, a koji su u skladu sa Odlukom o budžetu donetom na prethodnoj sednici.

Najznačajnija odluka koju će odbornici gradskog parlamenta doneti na redovnoj sednici, poslednjoj u ovoj godini, jeste proglašenje 2023. godine, Godinom kneza Mihajla Obrenovića, kazao je predsednik Petrašinović, ističući da je bio jedini vladar rođen u Kragujevcu i da je dinastija Obrenović Kragujevac proglasila svojom prestonicom, a 2023. godine obeležava se 200 godina od njegovog rođenja. Predstavnik dinastije Obrenović stolovao je u Kragujevcu, a Srbijom vladao u dva perioda od 1839. do 1842. i od 1860. do 1868. godine kada su donete značajne promene u državnom, političkom i pravnom uređenju tadašnje Kneževine Srbije. Naša je obaveza, istakao je predsednik Skupštine grada, da budemo odgovorni prema istoriji a proglašenjem godine, nizom manifestacija na dostojanstven način ćemo to i obeležiti. Odlukom je predviđeno formiranje organizacionog odbora koji će napraviti program i nizom kulturno- umetničkih manifestacija i aktivnosti u tom duhu biće obeležena 2023. godina.

Na Dnevnom redu sednice nalazi se i 14 odluka vezanih za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, planovi prevencija za zdravstvenu zaštitu koji će se kroz projekte realizovati sa Institutom za javno zdravlje. Od ispitivanja i kontrole hrane u gradskim tržnicama, ispitivanja vode sa javnih česmi na teritoriji grada Kragujevca do odluke koje se tiču unapređenja položaja osoba sa invaliditetom kao planska strateška odluka.

Post Author: Milan

Ostavi komentar