Raspisan Javni poziv za privredne subjekte za sprovođenje mera energetske efikasnosti

Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Kragujevca, raspisan je početkom ove nedelje. Konkurs sprovodi Grad Kragujevac u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“.

Obrasci za Javni poziv se nalaze na okruglom šalteru u zgradi Grada kao i na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca. Što se tiče uslova koje privredni subjekti treba da ispune, to su svi oni uslovi koji su uobičajeni kada se javljaju na bilo koji javni poziv. Jedan od uslova je i taj da firme treba da posluju najmanje dve godine.

Kada budu izabrani prvi privredni subjekti  što se očekuje u narednih par nedelja, sledi raspisivanje javnog poziva za građane koji će se odnositi na sve mere energetske efikasnosti: postavljanje stolarije, izolacije, zamena kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na gas i pelet, solarni paneli, solarni kolektori i toplotne pumpe – kazala je Ana Radojević, energetski menadžer grada Kragujevca.

Za razliku od ranijih godina, konkurs i za privredne subjekte i za građane će biti otvoren non stop, narednih pet godina, tako da i privredni subjekti i građani mogu da se jave u bilo kom trenutku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar