Radovi na asfaltiranju ulice Milutina Lukovića u naselju Uglješnica

JKP Šumadija Kragujevac danas izvodi završne radove na asfaltiranju pripremljenih površina u ulici Milutina Lukovića u naselju Uglješnica.

Radove na terenu obišli su član Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković i direktor JKP Šumadija Kragujevac Marko Vujnović sa saradnicima.

Asfaltiranjem ove ulice biće rešeni višegodišnji problemi koje su imali stanari ovog naselja, jer je ova ulica imala samo kameni materijal koji se nakon obilnih padavina slivao i izlazio na Avalsku ulicu i time ugrožavao bezbednost magistralnog puta Topola – Kragujevac.

U okviru pripremnih radova obavljen je mašinski iskop zemlje, planiranje i valjanje posteljice i ugradnja kamenog materijala, a nakon postavljanja završnog sloja asfalta pristupiće se i ručnoj ugradnji bankina kamenim materijalom.

U asfaltiranje saobraćajnice dužine 188 metara i širine 4 metra biće utrošena 131 tona asfaltne mase, a vrednost izvedenih radova je oko 2,8 miliona dinara.

Nakon završetka radova u ulici Milutina Lukovića, u planu je asfaltiranje još četiri ulice u ovoj mesnoj zajednici – Blagoja Obrenovića, Stragarska, Topolska i Kapetana Darka Kostića.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar