PU Đurđevdan obeležio deceniju rada i postojanja

Predškolska ustanova “Đurđevdan“ obeležila je 10 godina postojanja i rada zabavno muzičkim programom u svim vrtićima koji su mališani i vaspitači pripremili tim povodom. Dušan Aleksić član Gradkog veća za obrazovanje i nova direktorka ove predškolske ustanove Tijana Ristović prisustvovali su svečanosti u obdaništu “Bubamara“.

Saradnja grada Kragujevca i predškolskih ustanova je izuzetno značajna.Jedna od najvažnijih stvari u funkcionisanju grada je sufinansiranje boravka dece u vrtićima, čemu treba dodati ulaganja u objekte predškolskih ustanova i finansiranje zarada zaposlenih, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje ističući izuzetnu desetogodišnju saradnju sa  Predškolskom ustanovom „Đurđevdan“. Za ovu godinu, koja će biti jedna od najznačajnijih za „Đurđevdan“, planirana je rekonstrukciji vrtića „Kolibri“, odnosno centralne kuhinje u kojoj se priprema hrana za svu decu koja pohađaju vrtiće ove predškolske ustanove. U toku su radovi na izgradnji vrtića u Erdeču, koji su počeli 8. marta, a rok za završetak je 300 dana. Zahvaljujući ovoj investiciji kapaciteti PU „Đurđevdan“ biće prošireni za 270 mesta, dodao je Aleksić.

Direktorka Ristović je rekla da joj je pripala čast da baš u godini jubileja preuzme rukovođenje Ustanovom i da će svojim radom da nastavi da se zalaže za rast i razvoj ustanove zajedno sa decom, a da će prioritet ostati podrška dobrobiti dece, roditenja, zaposlenih i lokalne zajednice. Autentičnost ustanove vidljiva je ne samo na nivou grada već je kroz Erazmus program iskoračila na evropsku scenu, kazala je Ristović. Zahvalnost za dosadašnji rad i uspeh ustanove dugujemo prethodnom menadžmentu a mi ćemo nastojati da budemo još bolji vodeći se idejom da je ustanova podsticajna sredina za razvoj svakog deteta kroz igru, učenje i odnose koje dete razvija sa vršnjacima i odraslima u svom okruženju.

Post Author: Milan

Ostavi komentar