Prva učionica na otvorenom za kragujevačke đake

U prisustvu đaka, nastavnika i volontera „Wiener Städtische“ osiguranja u Kragujevcu u Šumaricama u OŠ “Jovan Popović”, danas je svečano otvorena prva učionica na otvorenom.

Učionica veličine oko 50 kvadrata, u formi natkrivenog amfiteatra, sastavljenog od tri reda stepenika namenjenih za sedenje 30 učenika, ograđena je i smeštena u dvorištu škole, sa ciljem da đaci u novom ambijentu budu više motivisani za istraživanje novih tema iz različitih oblasti, za sticanje znanja i razvijanje kritičkog mišljenja i kreativnosti.

Učionicu će koristiti svi razredi ove škole, od prvog do osmog razreda, a učenici će tako više boraviti na otvorenom i na svežem vazdhu, jer je od velike važnosti za decu da što više vremena provode na otvorenom.  Izmeštanje učionioce u dvorište škole, sa drugačijim sistemom i metodama rada, imaće uticaja na smanjivanje otuđenosti dece od prirode.

Direktor škole Darko Grković izrazio je zadovoljstvo zbog započinjanja nastave na otvorenom i istakao da je ovaj inovativni pristup u nastavi značajan za učenike, jer će ih podstaći da se više kreću i razvijaju motoričke sposobnosti i istovremeno će ih usmeravati na zdrav način života.

On se zahvalio „Wiener Städtische“ osiguranju na finansiranju ovog projekta.

U okviru svojih programa podrške obrazovanju, „Wiener Städtische“ osiguranje je doniralo sredstva za pravljenje ove učionice, dok su zaposleni ove kompanije volontirali tokom radova na učionici i u završnom uređivanju učionice na otvorenom.

Post Author: Milan

Ostavi komentar