Proglašenjem pobednika završena manifestacija „Dani otvorenih dvorišta“

U okviru manifestacije „Dani otvorenih dvorišta“ koju organizuje Gradska turistička organizacija prvu nagradu „Najlepše dvorište 2021.“ osvojio je Milan Stošić iz Starog sela – naselje Erdeč.

Na današnjoj završnoj svečanosti u zgradi Gradske uprave dodeljene su nagrade i u ostalim kategorijama manifestacije za koju već 14 godina vlada veliko interesovanje.

U kategoriji za najlepše park dvorište prvu nagradu osvojila je Lidija Lazić iz Stragara. Najlepše etno dvorište ima Dragan Cvetković iz Petrovca a prvu nagradu za najlepši detalj osvojila je Vesna Ognjenović iz Cerovca.

Kao i ranijih godina i u ovoj 2021. bilo je veliko interesovanje za manifestaciju „Dani otvorenih dvorišta“ za koju se prijavilo 63 domaćinstva iz 19 sela. Stručni žiri koga su činili predstavnici Centra za strna žita, JKP „Šumadija“- sektora zelenila i Gradske turističke organizacije obišli su sva dvorišta i imali jako težak zadatak da izaberu najbolje u četiri kategorije, kazao je Bojan Pavlović, direktor GTO Kragujevac, čestitavši dobitnicima na osvojenim nagradama. On se zahvalio svim učesnicima što iz godine u godinu daju doprinos promociji šumadijskog sela, krajolika i seoskog turizma, promociji kulture življenja na selu ali i očuvanju i negovanju životne sredine i najavio završnu svečanost na kojoj će 12. jula u Topoli biti proglašena najlepša dvorišta Centralne Srbije.

Gradska turistička organizacija Kragujevac za dobitnike je obezbedila nagrade u vidu baštenske opreme i alata, a Dunav osiguranje poklone iz svog asortimana.

Post Author: Milan

Ostavi komentar