Proglašeni pobednici „Đurđevdanskog venca“

„Kragujevac koji volim“ je tema literarnog konkursa „Đurđevdanski venac“ kojim grad Kragujevac u saradnji sa sponzorima drugu godinu za redom nagrađuje najtalentovanije učenike osnovnih škola. Prispeli radovi ocenjivani su u dve starosne kategorije, od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovne škole.

Povodom obeležavanja Dana grada, Ustanova kulture „Koraci“ u saradnji sa Gradom i časopisom „Dečje iskre“ organizovala je literarni konkurs „Đurđevdanski venac“ na temu „Kragujevac koji volim“, rekla je Mirjana Milenković, direktorka Ustanove kulture „Koraci“. Interesovanje je bilo veliko. A u saradnji sa plesnom školom „Atrium“ i dramskim studijom Doma omladine dodatno smo oplemenili današnji program, kazala je Mirjana Milenković.

„Đurđevdanski venac“ je nagrada koja je ustanovljena prošle godine od strane Grada sa ciljem afirmacije i kreativnosti kod dece i njihovo bolje upoznavanje sa istorijom i kulturom grada u kome žive, istakla je Sanja Živković, zamenik glavnog urednika časopisa „Dečje iskre“ i član žirija. Učenici osnovnih škola bili su u prilici da u roku od mesec dana šalju radove na temu „Kragujevac koji volim“, a tročlani žiri, koji su činili profesori srpskog jezika i književnosti, odabrali su najbolje radove. Svi radovi će biti objavljeni u časopisu „Dečje iskre“ i ovo je način da skrenemo pažnju na značaj današnjeg dana, Dana grada ali i da na pravi način deci pokažemo šta znači voleti svoj grad, rekla je Sanja Živković.

Prvu nagradu „Đurđevdanski venac“ u kategoriji nižih razreda osvojio je Mihajlo Bošković III/5 učenik OŠ „Stanislav Sremčević“, drugu Ognjen Kostić III/2 OŠ „Živadinka Divac“ i treću Jakov Jovanović III/3 OŠ „Stanislav Sremčević“, dok u kategoriji viših razreda, prvu nagradu je osvojila Milica Stepanović VI/2 OŠ „Đura Jakšić“, drugu Sofija Ćirić VI OŠ „Julijana Ćatić“ i treću je osvojio Aljoša Sekulić VIII/3 OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“.

Posetioci su bili u prilici da na Trgu vojvode Radomira Putnika dožive nesvakidašnje i uzbudljivo iskustvo – let balonom i da na jedinstven način uživaju u panoramskom pogledu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar