Prijem za zlatnog momka

Na Svetskom prvenstvu u kikboksu za kadete i juniore održanom u Italiji početkom oktobra, nacionalne boje branilo je 35 reprezentativaca. Osvojeno je 14 zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih medalja a jedno zlato osvojio je Đorđe Dimitrijević, kikbokser kluba Radnički. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovali su prijem za takmičara, trenera Radomira Radomirovića i stručni tim kluba.

Đorđe je mlad a već je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu gde je učestvovalo više od dve hiljade takmičara iz preko 60 zemalja sveta i to je zaista fascinantan uspeh, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. Takvi rezultati čine nas ponosnima i naravno da ćemo nastaviti da pomažemo i podržavamo rad iskusnih i stručnih trenera koji mlade motivišu i drže na dobrom pravcu, u sportu. Najveći je uspeh kada čujete reči trenera koji može da bira sportiste koje će da povede na velika takmičenja jer ima dosta spremnih, a da ne razmišlja o tome hoće li imati dovoljno sredstava za učešće, istakao je gradonačelnik Dašić. U svakom sportu, individualnom ili timskom od velike važnosti je kada grad stane uz sportistu i podrži ga, pored trenera i porodice, rekao je Dašić. Gradonačelnik je čestitao na uspehu trenerima i zlatnom momku i poručio mu da voli svoj grad, boje svoje zemlje i da ih čestito brani u ringu u budućim mečevima.

Borbe sam završavao u prvim rundama i sve tri su trajale nepunih tri minuta, kaže Đorđe Dimitrijević, osvajač zlatne medalje. Najteža borba je bila sa Italijanom, ali ni publika i navijači nisu mogli da pomognu, jer u ringu sam bio bolji. Siguran sam da ću osvojiti još medalja, kaže Đorđe i dodaje da se sprema za nastupajuće državno prvenstvo u Senti.

Radomir Radomirović, trener u Kikboks klubu Radnički i jedan od trenera reprezentacije kaže da su medalje očekivane i da su se nadali većem broju jer su to bila realna očekivanja. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, kikboks u Srbiji je na visokom nivou. Od 35 takmičara ukupno imamo osamdesetak pobeda i 12 poraza, osvojili smo 26 medalja i to 14 zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih, a to govori o kvalitetu naših takmičara. Pored Đorđa, iz Kikboks kluba Radnički, u Italiji su boje reprezentacije branili Milica Popović, Lazar Vesković, raniji osvajač Svetskog kupa, Strahinja Savić, kaže trener Radomirović. Sledeće takmičenje je u Senti na kojem smo prošle godine bili četvrti od sto klubova a ove godine nam je cilj da se pomerimo bar poziciju više.

Nisam iznenađen jer je Kikboks klub Radnički apsolutna sila, kaže Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, a sad su kikbokseri pokazali da su sila i van granica naše zemlje. Trenerski potencijal je veliki kao i potencijali mladih sportista u klubu. Mnogo je tu imena pred kojima je velika i uspešna karijera a koji će pronositi ime svog kluba, grada i zemlje na prestižnim takmičenjima. Funkcionisanje kluba, grad podržava u kontinuitetu i prati sve uspehe i u tom pravcu ćemo nastaviti, poručio je Stevović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar