Prijem za pobednike Pažljivkove smotre

Za učenike drugog razreda OŠ „Miloje Simović“, pobednike Pažljivkove smotre i njihove učitelje, juče je u zgradi Grada organizovan svečani prijem. Prijem su organizovale članice Gradskog veća. Maja Angelovski i Sanja Tucaković.

Reč je o takmičenju čiji je cilj podizanje nivoa saobraćajnog obrazovanja i saobraćajnog vaspitanja kod dece kroz vršnjačku edukaciju i razvoj pozitivnih stanova o bezbednom ponašanju u saobraćaju. U ovom takmičenju učestvovalo je oko 90 000 dece iz 71 lokalne samouprave u Srbiji. Ove godine, Kragujevac je bio domaćin finalnih takmičenja republičke Pažljivkove smotre.

Grad Kragujevac je prvi put učestvovao u jednom ovakvom projektu i sa ekipom učenika iz OŠ „Miloje Simović“ osvojio prvo mesto na republičkom nivou takmičenja. Ovakvi projekti su od posebnog značaja za svaku lokalnu samoupravu jer doprinose unapređenju saobraćajne kulture i saobraćajnog obrazovanja kod dece kao najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju. U ime grada Kragujevca želim da se zahvalim direktoru, učiteljima i deci na uloženim naporima i da im čestitam na osvojenom prvom mestu – kazla je Maja Angelovski, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Dragoljub Vidojević, direktor OŠ „Miloje Simović“ istakao je da je sa velikim ponosom i zadovoljstvom dočekao rezultate učenika. Reč je o prigradskoj školi koja ima oko 300 učenika od kojih većina dolazi u školu gradskim prevozom i aktivno učestvuje u saobraćaju.

Dunja Radosavljević, Lazar Maletić, Jovan Milentijević i Aleksandra Mitrović, dobili su kao nagradu laptop računare. Oni će edukovati svoje vršnjake iz oblasti saobraćajne kulture.Škola je dobila poligon za dalju edukaciju, koji će, prema rečima direktora, biti dostupan i drugim školama za potrbe edukacije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar