Prijem za ambasadorku Nemačke Anke Konrad

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima u gradskoj kući organizovao je prijem za Nj.E. Anke Konrad, ambasadorku Savezne Republike Nemačke koja je danas posetila Kragujevac.

Odnos između Nemačke i Srbije su veoma bliski kao i Kragujevca i Nemačke, rekla je ambasadorka Konrad, nakon sastanka sa gradonačelnikom. Ambasadorka je izrazila zadovoljstvo zbog postojeće saradnje i istakla da  saradnja naših dveju zemalja nije samo na ekonomskom planu, posetila sam danas i Univerzitet u Kragujevcu kako bismo je proširili u oblasti nauke i kulture, razmene studenata i učenika, a dobar okvir za to je dugogodišnja saradnja gradova Ingolštata i Kragujevca. Podrazumeva se da želimo i dalje da je negujemo i produbljujemo i zato je važno da o tome razgovaramo otvoreno i intenzivno sve to zbog budućnosti mladih, bolje perspektive Srbije koja se nalazi na putu EU u čemu će je Nemačka uvek podržati, poručila je ambasadorka Konrad.

Imao sam zadovoljstvo da zvanično ugostim ambasadorku Savezne Republike Nemačke, Njenu ekselenciju Anke Konrad iako smo više puta imali prilike da se sretnemo. Razgovorali smo o mogućim vidovima saradnje između Kragujevca i nemačkih kompanija koje dolaze, kao i razvijanju odnosa u oblasti kulture i obrazovanja, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Ove godine se navršava i dvadeset godina saradnje i prijateljstva sa gradom Inolštatom i na neki način bismo mogli da obeležimo taj jubilej, podsetio je on i istakao da Kragujevac ima uzajamno poštovanje zbog izuzetne saradnje i uslova u kojima investitori iz Nemačke posluju ovde, navodeći kompanije Simens, Vaker Nojson koji zapošljavaju veliki broj Kragujevčana. Nemačka država i narod poznati su po preciznosti, produktivnosti, visokom tehnološkom razvoju  od kojih može da se nauči ne samo u oblasti privrede već i drugim oblastima, kazao je gradonačelnik Dašić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar