Preduzetnicima po 300 000 dinara za samozapošljavanje

U Filijali Kragujevac Nacionalne službe za zapošljavanje, dodeljeni su ugovori korisnicima programa samozapošljavanja i zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih osoba. Sredstva u iznosu od 300.000 dinara dobilo je 36 preduzetnika. Dodeli ugovora prisustvovali su Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje i Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu.

Za realizaciju ovih programa izdvojeno je 19 miliona dinara od čega je udeo lokalne samouprave 10.370.000 dinara, a Nacionalne službe za zapošljavanje 8.630.000 dinara. Korisnici programa su se najviše interesovali za pokretanje posla u uslužnim delatnostima.

U ovoj godini Nacionalna služba za zapošljavanje je finansirala 150 subvencija za program samozapošljavanja u Šumadijskom okrugu.Statistika pokazuje da 59 odsto preduzetnika koji konkurišu za sredstva ostaje u poslu.

Prema rečima Zorana Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, godišnje se na nivou Republike Srbije podrži oko 4000 subvencija za nezaposlena lica za otpočinjanje sopstvenog posla za koje od početka vlada najveće interesovanje.

U Kragujevcu je od početka godine broj nezaposlenih smanjen za oko 14 odsto.

Post Author: Milan

Ostavi komentar