Potpisani ugovori za realizaciju projekata u oblasti zdravstvene zaštite

Predstavnici udruženja i organizacija civilnog sektora koji se na teritoriji grada Kragujevca bave zdravstvenom zaštitom potpisali su danas ugovore o finansiranju/sufinansiranju projekata za 2023. godinu. U ime grada, potpisivanju je prisustvovala dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu koja je istakla dugogodišnju kvalitetnu saradnju sa organizacijama civilnog društva koja se bave zdravstvenom zaštitom i važnost podrške koju im grad pruža u realizaciji njihovih programa i projekata.

Uz učešće civilnog sektora, Gradska uprava za društvene delatnosti Odeljenje za javno zdravlje i resorna Komisija utvrdili su prioritete za podršku i finansiranje programa i projekata iz oblasti zdravstvene zaštite. Reč je uglavnom o udruženjima koje se bave pružanjem pomoći osobama sa invaliditetom, boračkom zaštitom, promocijom dobrovoljnog davalaštva krvi kao i romsko udruženje sa programom edukacije i podizanja informisanosti Roma i Romkinja kada je reč o sistemu zdravstvene zaštite, kaže dr Damnjanović. Pored toga, za organizovanje Oktobarskih zdravstvenih dana i Kongresa urgentne medicine kroz ovaj budžet opredeljena su i sredstva za podružnicu Srpskog lekarskog društva, dodala je ona i istakla nemerljiv doprinos nadležne gradske uprave u pružanju podrške finansiranju/sufinansiranju planiranih programa i projekata organizacija i udruženja.

Ovogodišnji budžet od 1,6 miliona dinara raspodeljen je za  finansiranje/sufinansiranje projekata sedam udruženja/organizacija iz oblasti zdravstvene zaštite i to: Društvo za borbu protiv šećerne bolesti za edukativni zdravstveni kamp za dijabetes i celijakiju, SLD, okružna podružnica Kragujveca za 48. Oktobarske zdravstvene dane i Kongres urgentne medicine Šumadije, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Omladina JAZAS-a, Srpsko-romsko udruženje građana “Intergrativni global centar“ i Udruženje boraca Šumadije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar