Potpisani ugovori za realizaciju projekata u oblasti omladinske politike

Predstavnici 18 udruženja i organizacija kojima su iz budžeta grada Kragujevca, a po osnovu Javnog konkursa raspodeljena sredstva za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti omladinske politike na teritoriji grada Kragujevca za 2023. godinu, potpisalo je danas ugovore u Zgradi gradske uprave. Uspešnu realizaciju projektnih aktivnosti poželeo im je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Za razliku od prošle, ove godine imamo dve organizacije više kojima su odobrena sredstva za realizaciju projekta u oblasti omladinske politike. Iz budžeta Grada za ove namene opredeljeno je ukupno dva miliona dinara a konkurs je predvideo prioritetne oblasti za projekte koje se odnose na bezbednost i zdravlje mladih, karijerno vođenje i savetovanje i kreativne industrije, kazao je Jovanović. Među organizacijama kojima su odobrena sredstva su pored ostalog i one koje se bave omladinskom politikom u domenu kulture i studentske organizacije. Nadam se, rekao je Jovanović, da će realizacija projektnih aktivnosti doprineti unapređenju položaja mladih u Kragujevcu a organizacijama sredstva pomoći da ih uspešno sprovedu.

Organizacije i udruženja koja će uz finansijsku podršku grada Kragujevca ove godine realizovati projekte u oblasti omladinske politike su: Razvojni biznis centar Kragujevac, Udruženje građana „Vido“, Omladina JAZAS-a Kragujevac, Klub američkog fudbala „Kragujevac Wild boars“, Sportsko udruženje za snuker „Džentlmen“, Crveni krst Srbije – Crveni krst Kragujevac, Udruženje „Ženski centar 21. vek, Udruženje VIBE, Forum za regionalno razumevanje i saradnju, Klub akcijaša i volontera Kragujevca, Omladinska organizacija Šumadije, Unija studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Udruženje studenata Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Asocijacija studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Nacionalni Sportski Savez „3×3 basket“, Organizacija studenata FILOS, Srpsko –Romsko Udruženje „Integrativni Global Centar i Udruženje hranitelja „Čuperak“ Kragujevac.

Post Author: Milan

Ostavi komentar