Potpisani ugovori za realizaciju projekata iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite

Predstavnici udruženja i organizacija civilnog sektora koji se na teritoriji grada Kragujevca bave zdravstvenom i socijalnom zaštitom potpisali su juče ugovore o finansiranju/sufinansiranju projekata za 2024. godinu. Potpisivanju u zgradi Gradske uprave prisustvovala je Jelena Pavić, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i dr Gordana Damnjanović, pomoćnik gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava.

I ove godine Grad Kragujevac je Odlukom o budžetu za 2024. godinu za finansiranje/sufinansiranje programa 20 organizacija /udruženja iz oblasti socijalne zaštite izdvojio sredstva u iznosu od 12 miliona dinara. Za programe i projektne aktivnosti tri udruženja iz oblasti zdravstvene zaštite izdvojeno je 3, 5 miliona dinara, kazala je Jelena Pavić, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Sredstva se godinama unazad obezbeđuju za funkcionisanje i rad udruženja i organizacija kao i za realizaciju njihovih programskih i projektnih aktivnosti.

Pomoćnik gradonačelnika za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, ljudska i manjinska prava dr Gordana Damnjanović je podsetila na nemerljiv značaj saradnje lokalne samouprave i organizacija i udruženja jer zajednički rade na kulturi i posvećenosti u promociji prava i obaveza kako lokalne zajednice tako i samih udruženja. To je važan faktor u socijalizaciji, socijalnoj inkluziji i realizovanju prava članova udruženja i organizacija u zapošljavanju, ostvarivanju zdravstvene zaštite, podsetila je dr Damnjanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar