Postavljeni prvi polupodzemni kontejneri u Kragujevcu

U cilju kvalitetnijeg pružanja usluga JKP „Šumadija“ je, za potrebe Sektora čistoće, nabavilo 24 polupodzemna kontejnera za odlaganje komunalnog otpada.

Kontejneri su zapremine 5 kubnih metara i napravljeni su tako da prilikom postavljanja jedan deo bude pod zemljom, a drugi deo iznad zemlje u visini od oko 1,2 metra. Prednost novih kontejnera je, što jedan polupodzemni kontejner može da sakupi veću količinu otpada na jednom mestu i time zameni 4 metalna kontejnera. Njihovo korišćenje je jednostavno i prilagođeno je i osobama sa invaliditetom.

– Nakon dobijanja neophodne dokumentacije, od strane nadležnih organa, danas je počelo postavljanje prvih polupodzemnih kontejnera. Dva kontejnera su postavljena u ulici Vuka Karadžića u blizini Zelene pijace „Centar“. Pražnjenje ovih kontejnera obavljaće se uz pomoć namenskog specijalizovanog vozila, a dinamika će zavisiti od brzine punjenja, navode u JKP „Šumadija“.

U tom preduzeću ističu da su kupovinu kontejnera finansirali iz sopstvenih sredstava u iznosu od 13,9 miliona dinara bez PDV-a, kao i nabavku nadgradnje za vozilo autosmećar u iznosu od 8,2 miliona dinara bez PDV-a.

Post Author: Milan

Ostavi komentar