Posađeno 120 sadnica javora i jasena uz saobraćajnice pored Palate pravde

U okviru Projekta Ministarstva zaštite životne sredine u vrednosti od oko milion dinara posađeno je 120 sadnica javora i jasena pored novoformiranih saobraćajnica kod Palate pravde, kompanije Yanfeng, kao i oko OŠ „Mirko Jovanović“ u naselju Aerodrom.
Prema rečima Stefana Nikezića, člana Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine, broj sadnica namenjenih za pošumljavanje je povećan u odnosu na prošlu godinu. U okviru jesenje sadnje koja je počela u novembru, sektor Zelenila JKP Šumadije Kragujevac je odvojio 702 sadnice za pošumljavanje teritorije grada Kragujevca.
Član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine podsetio je i na akciju „Vrati dah prirodi – posadi drvo“, koja obavezuje investitore da na svakih 1000 kvadratnih metara izgrađenih stambeno-poslovnih objekata posade 10 stabala, a na svakih dodatnih 500 kvadratnih metara još po jedno stablo. Ova akcija će značajno doprineti smanjenju zagađenja u našem gradu, a ujedno ćemo dobiti nove parkove kako bismo stvorili kvalitetniju životnu sredinu i bolje uslove za odgajanje naše dece, poručio je Nikezić.
Nikezić je ovom prilikom podsetio da je u toku izrada Programa zaštite životne sredine za period 2023-2033. godine i pozvao građane da učestvuju u izradi ovog Programa. Svoje ideje i sugestije sugrađani mogu poslati na mejl adresu ekologija@kg.org.rs .

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar