Popodnevno nevreme nije izazvalo ozbiljniju štetu Kragujevcu

Jako nevreme koje je u periodu od 15.30 do 16.30 zahvatilo čitavu teritoriju Šumadijskog upravnog okruga, nije pričinilo ozbiljniju štetu na području Kragujevca.

Jak vetar, kiša i grad izazvali su lokalne poplave na ulicima Kragujevca jer kišna kanalizacija nije mogla da primi veliku količinu padavina.

Na osnovu informacija koje je Operativni centar Uprave za vanredne situacije Kragujevac dobio od JKP „Vodovod i kanalizacija“ snabdevanje potrošača vodom je uredno.

Primljeno je oko 100 prijava građana, ekipe sa cisternom su na terenu. Na većini mesta voda se samostalno povukla jer je kanalizacija ponovo profukcionisala.

Prema informacijama iz Radarskog centra Bešnjaja, strelci su na teritoriji grada Kragujevca dejstvovali od 16.20 do 17.40 sati, a na području opštine Knić od 16.30 do 17.40 sati. Grad je zabeležen na području sela Desimirovac, Jarušice, Đuriselo i Kusovac.

Vatrogasno sapsilačka brigada „Zastava“ imala je jednu intervenciju na građevinskom objektu usled požara na strujomeru koji je prouzrokovan obilnim padavinama, dok je Vatrogasno – spasilačka brigada Kragujevac zajedno sa radnicima JKP „Šumadija“ intervenisala na uklanjanju stabla koje je palo na četiri parkirana automobila u Ulici Tanaska Rajića.

Situacija se i dalje prati preko Operativnog centra Uprave za vanredne situacije, a sve službe su u pripravnosti u slučaju potrebe za dodatnim intervencijama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar