Policija podnela prijave zbog kršenja izolacije i zabrane kretanja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S. R. (1972) i Z. Đ. (1964) iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ne postupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Njih dvoje se sumnjiče da, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali mere o izolaciji u kućnim uslovima. Osumnjičeni su privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu.

Policija će, takođe, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneti krivične prijave protiv dvojice Kragujevčana starosti 42 i 45 godina i tridesetšestogodišnjeg Aranđelovčanina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ne postupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policija je dvojicu osumnjičenih zatekla sinoć, za vreme trajanja policijskog časa, na ulicama u Kragujevcu i Aranđelovcu, dok je jedan zatečen kako upravlja automobilom.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, podnete su i krivične prijave protiv još tri osobe iz Kragujevca, osumnjičene za krivično delo ne postupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer su kao vlasnici ugostiteljskih objekata dozvolili da u objektima ili baštama bude više osoba nego što je dozvoljeno.

Post Author: Milan

Ostavi komentar