Počinje nova školska godina: obavezne maske i distanca

U svim školama u Srbiji danas, kada zvanično počinje nova školska godina, će prvi čas biti posvećen kovid infekciji, ali će se o virusu korona govoriti i na časovima razredne nastave, građanskom vaspitanju, biologiji, fizičkom i zdravstvenom vaspitanju.

Maske su u školi obavezne, a za decu koja iz zdravstvenih razloga ne mogu da ih nose, obezbeđeni su viziri. Ministarstvo prosvete preporučuje da se nastava dok taje lepo vreme održava u školskim dvorištima ili u prirodi.

Neke kragujevačke škole su se opredelile da preporuku da u učionici bude najviše 15 učenika realizuju tako da jedan deo odeljenja pohađa nastavu ponedeljkom, sredom i petkom, odnosno druga polovina utorkom i četvrkom. Grupe bi se smenjivale. Druge su se, pak, opredelile da se odeljenja dele tako da jedna grupa učenika ima na primer čas matematike, a druga istorije.

Škole su obavezne da obezbede prostoriju za izolaciju, a obezbeđeno je dovoljno sredstava za dezinfekciju kako bi se škole detaljno čistile pre i posle nastave. Obavezno je provetravanje, dezinfekcija klupa između smena, kao i pojačana higijena fiskulturnih sala.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar