Počelo tamponiranje puteva na seoskom području

Radovi na tamponiranju lokalnih i nekategorisanih puteva koji se izvode opredeljenim sredstvima Grada Kragujevca za ovu godinu počeli su u selu Veliki Šenj.

Prethodnih dana izvršena analiza ulaganja ove vrste u svih 56 sela koliko ih je ukupno na teritoriji grada Kragujevca na osnovu koje je zaključeno da je Veliki Šenj jedno od par sela u kojima godinama nije ništa rađeno, rekla je dr Snežana Živanović Katić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada, koja je danas obišla radove.

Što se tiče broja stanovnika kojih je u Velikom Šenju ukupno 281, ovo je malo selo, ali po teritoriji je veliko i ima mnogo zaseoka i atara. Više od 10 godina u njemu nije bilo ove vrste radova i zato je to prvo selo gde smo najpre počeli da radimo zaseok Nedeljković, a danas su mašine u zaseoku Dumače, dodala je Katić. U ovom kvartalu u Velikom Šenju biće urađeno oko dva kilometra tamponskih puteva a kada se radovi u ovom selu završe, mašine će preći u Kamenicu, a zatim u Gornje Grbice. Trudićemo se, rekla je Katić, da napravimo dugoročne planove kako bi svako selo znalo šta može da očekuje po pitanju radova na putnoj infrastrukturi u ovoj godini i dodala da je Grad opredelio sredstva, a koliko će biti uloženo zavisi pre svega od zahteva Saveta mesnih zajednica i mišljenja nadzora.

Post Author: Milan

Ostavi komentar