Počelo asfaltiranje puta koji spaja sela Dobraču i Ramaću

Gradonačelnik Nikola Dašić obišao je juče završne radove na asfaltiranju lokalnog puta koji spaja sela Dobraču i Ramaću. Radove izvodi JKP „Šumadija“.

Ovaj put mnogo znači ljudima koji ovde žive, da budu bolje povezani jer se oni međusobno druže i pomažu u radu. Kada pravimo prioritete, obično su to broj domaćinstava koja povezujemo i strateški značaj puta, tako da su se u ovom slučaju poklopila oba i vidim da su meštani zadovoljni, što je najbitnije od svega. Sličnu situaciju imamo i u Čumiću, i želja nam je da i tamo napravimo put koji će povezivati Čumić sa Jarušicama – kazao je gradonačelnik Dašić.

Direktor JKP „Šumadija“, Marko Vujnović istakao je da će na ovoj deonici biti saniran put u dužini od 2.150 metara, prosečne širine 3 metra. U asfaltiranje ovog dela puta biće ugrađeno 1.128 tona asfaltne mase, a ukupna vrednost radova je 19.350.000 dinara.

Jelena Đokić, u ime meštana sela Ramaće zahvalila se Savetu MZ Dobrača koji je pokenuo inicijativu da se ovaj put uredi, kao i Gradu Kragujevcu i gradonačelniku Dašiću. Najveći problem na ovom putu su pravile velike padavine koje su svaki put odnosile deo puta, bilo je mnogo rupa, tako da je bilo veoma teško prolaziti svakodnevno automobilima ovuda. Ovim putem deca odlaze u školu, ali je bilo dana kada nisu mogli da idu jer je put bio teško prohodan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar