Planovi za kragujevačko jezero Bubanj – Tematski mini golf tereni, mini zip lajn, tjubing i jedinstvene stazice za bosonoge

Kragujevčani bi u ovoj godini mogli da dobiju nove rekreativne i turističke sadržaje na svom omiljenom izletištu, jezeru Bubanj.
Naime, Gradska turistička organizacija Kragujevac planira gradnju turističko-rekreativnog parka na jezeru koje se nalazi na ulazu u grad.

– Park bi prvenstveno bio namenjen najmlađima, ali i odmoru i relaksaciji odraslih. Tu bi od sadržaja bili mini golf tereni sa temama vezanim za znamenitosti grada, za Diznijeve junake i dinosauruse, zatim mini zip lajn, tjubing, kao i relaks zona sa stazicama za bosonoge napravljenim od različitih materijala, koje će biti jedinstvene u Srbiji – otkriva za eKapiju direktor GTO Kragujevca Bojan Pavlović.

On je istakao da je u prethodnom periodu na jezeru Bubanj grad je već uredio pešačke staze, mobilijar i trim stazu.

– Ovaj park bio bi svojevrstan nastavak uređenja jezera, jer plan GTO je da se jača turistička gradska infrastruktura kroz dodatne sadržaje za Kragujevčane i posetioce našeg grada – navodi Pavlović.

Prema njegovim rečima, projektovana vrednost investicije je 27 miliona dinara i GTO Kragujevac je već za sredstva za ovaj projekat aplicirala kod Ministarstva turizma.

– Sada čekamo odgovor ministarstva i kada dobijemo sredstva krenućemo u izradu detaljne projektno-tehničke dokumentacije. Ako sredstva dobijemo u ovoj godini, pre zime, mi bismo ovaj projekat uspeli da realizujemo u toku ove godine. U suprotnom, plan će se preneti na proleće – kaže naš sagovornik. U prošloj godini urađena je kuća Đure Jakšića, koja ima galerijski prostor, vinsko-rakijski hab za promociju destilerija i vinarija. Nije se još zahuktalo.

Govoreći o novim kulturnim i turističkim sadržajima u Kragujevcu, Pavlović je podsetio da je tokom prošle godine renovirana kuća Đure Jakšića u kojoj je pesnik živeo dok je službovao u Kragujevcu, kao i da je otvoren potpuno novi galerijski prostor – legat Nikole Koke Jankovića, srpskog vajara koji je 1.744 svoja umetnička dela zaveštao rodnom gradu.

– Lepšoj slici grada svakako će doprineti i najavljena sanacija fasada u centru koje su pod zaštitom države, kao i rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika – dodao je direktor GTO Kragujevac.

Ponovo se otvaraju vinski i rakijski putevi Šumadije

Pavlović najavio je za naš portal i da je Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu planiran za kraj novembra ove godine.

Takođe, u saradnji sa Asocijacijom proizvođača Šumadijska rakija, sa kojim smo pre dve godine organizovali prvi Šumadijski festival rakije u Kragujevcu, planiramo da taj festival upriličimo i ove godine, u decembru. Takođe, 18. juna u planu je i šesti Salon vina u Kragujevcu, a sa vinarima smo uradili i pilot projekat „Vinski putevi Šumadije i Pomoravlja“ i sada pripremo izradu mobilne vinske aplikacije. Sve to uklapa se i sa vinsko-rakijskim habom koji smo otvorili u kući Đure Jakšića, koji će služiti kao prostor za promociju plodova ovog našeg podneblja i šumadijskih vina i rakija – naveo je naš sagovornik.

Piše : B.Petrović

Izvor : eKapija

Post Author: Milan

Ostavi komentar