PKS : Responsible Business Hub – Nova usluga za izvoznike na nemačko tržište

Responsible Business Hub je predstavlјen u utorak, 16. maja 2023. godine u prostorijama Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Kragujevac.

Privredna komore Srbije je pokrenula početkom ove godine novi servis usluga – Responsible Business Hub koji podržava Nemačka razvojna saradnja, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u okviru projekta “Inicijativa za globalnu solidarnost”.

Privrednicima sa teritorija Šumadijskog, Pomoravskog, Moravičkog, Raškog, Rasinskog i Zlatiborskog upravnog okruga predstavlјen je prvi servisni centar za odgovorno poslovanje – Responsible Business Hub – RHB koji ima za cilј pobolјšanje sposobnosti dobavlјača sa sedištem u Srbiji da se prilagode i pridržavaju novih propisa i zahteva sa kojima se suočavaju nemački privrednici.

Privrednici su upoznati sa uslugama koje su namenjene izvoznicima na nemačko tržište, kao i svima onima koji se spremaju da nastupe na tom tržištu. Predstavlјen je novi nemački Zakon o Due Diligence-u u lancima snabdevanja.

RBH služiće kao servisni centar za informisanje i povezivanje domaćih kompanija po pitanju novih zahteva u lancima dobavlјača, u delu zaštite lјudskih prava i prava radnika i ekološkog Due Diligence-a.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar