PARK NAUKE u Prvoj gimnaziji

Prva kragujevačka gimnazija pobedila je na konkursu za projekat Živi svoju ideju koju je organizovala SBB fondacija. 

Park naukekoji je bio tema projekta,  treba da se gradi u okviru škole u popularnoj kocki , kojoj je ulaz pored ulaza za fiskulturnu salu.

Projekat koji je pobedio pisali su profesorka fizike iz Prve kragujevačke gimnazije Ana Marković i psiholog i pedagog iz te škole – Ivan Nedeljković i Maja Marković.

 

 

Naša aktuelna ideja je da najbolje eksponate sa festivala nauke „Daj(t)e se na znanje!“ koji se održava poslednjih pet godina i koji ima međunarodni karakter, izlažemo u prostorijama škole, a od prikupljenih eksponata pravimo zbirku radova za Naučni park čiju realizaciju planiramo u dvorišnom prostoru škole. Namera je da u tom prostoru, u opuštenoj atmosferi, sa prikladnim modelima naučnih eksprimenata i dostignuća, promovišemo značaj nauke i omogućimo učenicima da u prirodnom ambijentu spoje zabavu i učenje. Kroz saradnju sa lokalnom zajednicom i povezivanje sa Gradskom turističkom agencijom obezbedili bismo održivost ovog projekta i dalju izgradnju Naučnog Parka. Uz posetu najstarijoj školi u Srbiji, školi od posebnog nacionalnog interesa, Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, u turističku ponudu grada Kragujevca uvrstili bismo i posetu našem naučnom Parku i tako pomirili prošla i buduća vremena. – Izjavila je profesorka Marković za zvanični sajt projekta Živi svoju ideju

 

  

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar