Ozelenjavanje centra grada

Na zelenoj površini u ulici Save Kovačevića, u neposrednoj blizini zgrade Šumadijskog upravnog okruga, danas je nastavljena akcija uređenja i ozelenjavanja centra grada, započeta sredinom novembra prošle godine. Uređenje prostora inicirala je NVO „Sigurna pozicija“, a koncept je osmislio sektor za pejzažnu arhitekturu Sektora zelenilo u okviru JKP „Šumadije“.
Tim povodom, Biljana Ilić – Stošić načelnica Šumadijskog upravnog okruga i Dejan Nestorović direktor NVO „Sigurna pozicija“ i član ekološke radne grupe u Skupštini grada posadili su stablo duda.
Ovo je jedna u nizu akcija ozelenjavanja grada, koju sprovodi grad Kragujevac i Sektor zelenila JKP Šumadije, a na inicijativu civilnog sektora sa kojim imamo odličnu saradnju, rekla je Biljana Ilić Stošić. Grad će nam biti lepši, a vazduh čistiji. Svi ćemo se truditi da održavamo ovu površinu i to je još jedan od dokaza da je Kragujevac uveliko u zelenom talasu koji se sprovodi u državi Srbiji.
Ovo je jedna od akcija na predlog građana mesne zajednice Bubanj i svih volontera i ljubitelja prirode, istakao je Dejan Nestorović direktor NVO „Sigurna pozicija“ i član ekološke radne grupe u Skupštini grada. Dolaskom novog gradonačelnika Nikole Dašića mnoge stvari su se promenile u Kragujevcu. Ekološka svest je jako izražena kod građana. Na nama je da je podstaknemo i razvijamo.
Ovo je druga faza uređenja ovog prostora u centru grada, a u cilju jačanja ekološke svesti Nestorović je najavio nove akcije. Prioritet grada Kragujevca je da toplana pređe sa uglja na gas, dok na drugoj strani mi radimo na intenzivnom ozelenjavanju grada, rekao je Nestorović.
Inače, tokom dana u okviru uređenja zelenih površina na ovoj lokaciji ekipe zelenila JKP Šumadije posadiće još sedam sadnica duda i 30 sadnica lovor višnje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar