Otvorena prva akreditovana laboratorija u Šumadiji za ispitivanje kvaliteta vina

Prva akreditovana laboratorija u Šumadiji za ispitivanje kvaliteta vina i proizvoda od vina, otvorena je u Kragujevcu, pri Institutu za informacione tehnologije kragujevačkog Univerziteta.

U okviru laboratorije akreditovano je 12 metoda za ispitivanje vina, na kojima će raditi najbolji istraživači i naučni saradnici u oblasti hemije i tehnologije sa kragujevačkih fakulteta.

Laboratorija je opremljena nasavremenijom opremom, uz pomoć koje je moguće utvrditi više od 20 osnovnih parametara koji su uslovi za plasiranje vina na tržište.

Više od 40 vinarija sa teritorije Šumadije i 10-ak vinogradara, koji su članovi Udruženja vinara Šumadije, od danas su u mogućnosti da, rezultate kvaliteta svojih proizvoda i jasno određene parametre za plasiranje vina na tržište, dobijaju u Kragujevcu u najkraćem mogućem roku.

Kragujevačka laboratorija za ispitivanje vina akreditovana je i na međunarodnom nivou, što može doneti posebne benefite kragujevačkom Univerzitetu.

U prvoj laboratoriji za ispitivanje vina u Šumadiji rade najbolji istraživači i naučni saradnici u oblasti hemije i tehnologije kragujevačkih fakulteta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar