Otvoren vakcinalni punkt u TC Plaza

U TC Plaza Kragujevac danas je, u skladu sa preporukama republičkog Kriznog štaba, otvoren vakcinalni punkt Doma zdravlja. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća i kordinatorka protivepidemijskih mera i dr Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja Kragujevac.

Grad Kragujevac je, u skladu sa preporukama republičkog Kriznog štaba i u saradnji sa Domom zdravlja, kako bismo iskoristili iskustvo drugih gradova i građanima prišli što bliže i na što bolji način, otvorili punkt u najvećem tržnom centru u gradu. Na nama je da građanima omogućimo i obezbedimo vakcinu jer imamo za cilj da postignemo kolektivni imunitet i što pre se vratimo normalnom životu i svakodnevnom funkcionisanju. Za sve nas to je veoma značajno, ne samo zbog zdravlja svakog pojedinca i najbližih ili rasterećenja zdravstvenog sistema, već i zbog ekonomske strane i u tome moramo da budemo jedinstveni, rekao je gradonačelnik Dašić i pozvao građane da se što pre zaštite vakcinom kojom oni žele. Prvom dozom vakcine do danas u Kragujevcu je vakcinisano oko 64 hiljade građana i smatram da, ukoliko budemo pokazali malo zajedništva, vrlo brzo možemo postići kolektivni imunitet. Silazni trend broja novozaraženih i popuštanje mera nikako ne znači ’’kraj utakmice’’ već da i dalje moramo da se pridržavamo protivepidemijskih mera do postizanja kolektivnog imuniteta, dodao je on.

Prvi vakcinisani Kragujevčanin u novootvorenom punktu u TC Plaza je odbojkaš Radničkog, Vuk Ivanković koji kaže da je odlučio da se vakciniše kako zbog zaštite od virusa tako i zbog putovanja, sportskih ili privatnih.

Osećam se odlično i sigurnije sada kada sam primio vakcinu. Imam 21. godinu i želim da funcionišem normalno i putujem ukoliko mi se ukaže pirilika, a sada mogu i da planiram. Posavetovao bih svakog da učini isto kako bismo se vratili što pre normalnom životu, poručio je mladi odbojkaš kragujevačkog Superligaša.

Direktor Doma zdravlja, dr Vasilije Antić kaže da je prema broju stanovnika u Kragujevcu sasvim dovoljan broj otvorenih punktova i smatra da će se otvaranjem punkta u tržnom centru ubrzati proces imunizacije.

U saradnji sa gradom i dogovoru sa menadžmentom najvećeg tržnog centra otvoreni vakcinalni punkt će za sada raditi svakog dana od 12 do 20 časova. Za sada radi jedan lekarski tim i zbog uslova čuvanja, sve osim ruske vakcine su građanima na raspolaganju Sinofarm, Fajzer i AstraZeneka, rekao je dr Antić. U Kragujevcu se dnevno vakciniše oko 500 građana i ako se nastavi tim tempom, sa do sada vakcinisanih oko 55 hiljada drugom dozom, očekujem da ćemo do početka juna dostići 50 odsto imunizovanih. Prema njegovim rečima, Dom zdravlja Kragujevac ima ovlašćenje Vlade RS da svi građani Srbije mogu da se vakcinišu i da je zato TC Plaza pogodna lokacija jer i građani iz drugih opština ili gradova kad dođu u kupovinu imaju tu mogućnost.

Iz menadžmenta tržnog centra je saopšteno da je zakupac brend C&A obezbedio 500 vaučera sa popustom od 20% za kupovinu koji će dobiti svi koji se vakcinišu na punktu u Plazi.

Post Author: Milan

Ostavi komentar