Otvoren Sajam lova, ribolova i lovnog turizma

Sajam lova, ribolova i lovnog turizma „Kraguj M“, manifestacija od regionalnog i međunarodnog značaja, 14. po redu u organizaciji preduzeća Meteor Stil u saradnji sa Lovačkim savezom Centralne Srbije a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, ove godine okupio je veliki broj izlagača na Šumadija sajmu.

Sajam je otvorio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Zahvalivši se izlagačima Stevović je istakao da Kragujevac neguje i čuva ovu tradiciju jer je sedište prvog Udruženja lovaca u Srbiji „Šumadija“. Grad je pokrovitelj ove manifestacije koja je od opšteg značaja za čuvare prirode, lovce i ribolovce koji su strastveno okrenuti prirodi i nadam se da će ubuduće i strani izlagači naći interesa i prepoznati šta Srbija nudi. Ovo je prilika da lovci, ribolovci i ljubitelji prirode razmene svoja iskustva, kazao je on i podsetio da je Grad podržao odlazak ribolovaca na Svetsko prvenstvo i da su očekivanja ista kao i ranije, kazao je Stevović.

Tomica Milosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije kaže da su ciljna grupa sajma lovci jer veliki broj stranih lovaca turista ovim povodom poseti Srbiju. U vremenu modernih tehnologija ovo je prilika da se ljudi druže i čuvaju tradicionalne vrednosti a naša lovišta imaju šta i da ponude, kazao je Milosavljević.

Za izuzetan doprinos u razvoju lova, ribolova i lovnog turizma dobitnici plaketa i umetničkih slika Sajma „Kraguj M“ su Radoš Bajić, Zoran Vasović i Branislav Živković.

Za sve posetioce, Sajam će biti otvoren do 2. juna, do 14 sati.

Post Author: Milan

Ostavi komentar