Otvoren 14. Sajam turizma i seoskog turizma

Na Šumadija sajmu danas je svečano otvoren 14. Sajam turizma i seoskog turizma. U prisustvu predstavnika Ambasade Indonezije, Privredne komore Srbije, Turističke organizacije Srbije, Grada Kragujevca, izlagača i posetilaca sajam je otvorio Nemanja Radović, pomoćnik ministra turizma i omladine.

Srbija je ove godine ostvarila rekordne rezultate i ubrzano se oporavlja posle epidemije korona virusa, rekao je Nemanja Radović, pomoćnik ministra turizma i omladine. Ove godine primetan je rast turizma u prva tri kvartala gde smo dostigli oko dve milijarde deviznog priliva. Dosadašnji rezultati nas obavezuju da se potrudimo i uložimo još više napora kako bi došli do još boljih rezultata čemu će doprineti i nova zakonska regulativa na kojoj radi ministarstvo, istakao je Radović i dodao da se radi i na izradi nove strategije. On je ovom prilikom pozivao sve gradove da rade programe razvoja turističkog mesta kako bi odatle krenuli u razvoj turističkih proizvoda i atrakcija koje su specifične za svako mesto.

Grad Kragujevac je i ove godine, ostvario rast turističkog prometa. Ostvaren je porast broja noćenja za oko 25% i rast broja dolazaka u naš grad za 15%, rekao je Bojan Pavlović, direktor Gradske turističke organizacije. Kragujevac je grad koji se ubrzano razvija a infrastrukturni projekti doprinose jačanju naše turističke infrastrukture, što potvrđuju i statistički podaci jer ove godine beležimo i rast broja noćenja inostranih gostiju preko 60%. U toku godine u našem gradu je bilo dosta manifestacija, obeležavanja značajnih jubileja, rekonstrukcija Trga Vojvode Radomira Putnika, otvoren je novi zabavni park na jezeru Bubanj, Skejt park kao i Muzej bicikala i pop kulture. Značajni projekti doprinose da turistička ponuda grada Kragujevca bude kompletnija, raznovrsnija i da kao turističko odredište grad Kragujevac bude atraktivniji, zaključio je Pavlović.

Ove godine na Sajmu turizma i seoskog turizma imamo 90 izlagača, istakao je direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn. Pored turističkih organizacija iz cele Srbije i proizvođača, izlagača zdrave hrane i zimnice, ove godine međunarodni karakter proširen je i izlagačima iz banje Mako, koja je jedna od najznačajnijih i najposećenijih banja u Mađarskoj, gostima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore a tu su i predstavnici Ambasade Indonezije. U narednom periodu trudićemo se da jačamo međunarodne kapacitete, poručio je Štajn.

Post Author: Milan

Ostavi komentar