Otvoren 14. Sajam građevinarstva

Najnoviji trendovi u građevinskoj industriji predstavljeni su na sajmu građevinastrva koji je po 14. put u Kragujevcu okupio više od 20 izlagača, građevinskih kompanija, proizvođača i distributera građevinskog materijala, opreme i alata. Sajam će biti otvoren do 25. marta.

S obzirom na to da je grad Kragujevac u prethodnom periodu doneo niz ekoloških odluka, čija primena znači korak bliže statusu „zelenog“ grada, u fokusu ovogodišnjeg sajma je „zelena“ gradnja.

U gradovima se troši 70 posto od ukupne potrošnje  energije u svetu i zato jeste važno da gradovi  budu predvodnici u borbi protiv klimatskih promena i zaštite živtne sredine, rekla je Ana Radojević, energetski menadžer grada Kragujevca. Novi trendovi u građevinarstvu, zelena gradnja, novi ekološki materijali, zelena ostrva, zelene fasade, krovovi su načini koji će doprineti da se snizi temperatura vazduha u gradovima ali će doprineti kvalitetnijem životu i očuvanju zdravlja naših sugrađana. Ne samo zato što sajam građevinarstva ima značajan uticaj na razvoj privrede i građevinarstva kao grane privrede koja podstiče angažovanje 40 posto ostalih privrednih grana, grad Kragujevac će biti pokrovitelj i podržati sajam, jer doprinosi boljim uslovima života svih naših sugrađana, kazala je energetski menadžer Radojević.

Ovogodišnji sajam građevinarstva proglasila je otvorenim direktorka marketinga stambeno poslovnog kompleksa ’’Tesla Palas’’,  Danijela Karić Mileusnić.

Izgradnjom Tesla Palas kompleksa  želeli smo da Kragujevcu i Kragujevčanima donesemo nešto potpuno novo, moderno,  visokog kvaliteta a što je u svetskom rangu i istovremeno prijatno mesto za život, kazala je prilikom otvaranja Karić Mileusnić, predstavnica kompanije.  Jasno je da imamo i jaku konkurenciju ali naša najbolja preporuka je porodični posao i poštovanje tradicionalnih  vrednosti. Naš najveći ponos je što smo prvi došli u Kragujevac i na jednoj veoma atraktivnoj lokaciji doneli duh nečeg modernog a prijatnog i toplog po meri čoveka. Nekretnine u Tesla Palasu, ovde u Kragujevcu kupilo je mnogo ljudi iz inostranstva. Moderan projekat Tesla Palas svuda u svetu prezentujemo a time i Kragujevac i Šumadiju, poručila je Danijela Karić Milesunić.

Na Sajmu građevinarstva izlaže 20 izlagača, uglavnom građevinskih kompanija koje proizvode i distribuiraju sve ono neophodno za građevinsku industriju. Ovaj događaj je veoma značajan  s obzirom na to da je najveći događaj ove vrste južno od Beograda, kaže Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma. Grad Kragujevac i Šumadija sajam organizuju ovakve sajmove kako bi podstakli dalji razvoj građevinske industrije koja je motor razvoja čitave zemlje i grada. Kragujevac iz dana u dan menja svoje lice, gradi se i ovo je jedan od načina da doprinesemo tome, kazao je Štajn.

Sajam je otvoren do subote 25. marta do 16 sati. Ulaz i parking za posetioce su besplatni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar