Otvoren 14. sajam automobila u Kragujevcu “Auto Expo 2022”

Na Šumadija sajmu danas je otvoren 14. sajam automobila “Auto Expo 2022” na kome se do 11. decembra predstavljaju najnoviji modeli brendova Volkswagen, Toyota, Škoda, Hyundai, Fiat, Alfa Romo, Jeep, Lancia, Nissan, Opel, Kia i drugi.

U ime grada Kragujevca koji je pokrovitelj manifestacije, sajam “Auto Expo 2022” je otvorila članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković.

Sajam automobila za grad Kragujevac je izuzetno značajan zbog promovisanja automobilske industrije koja u životima Kragujevčana ima veoma važnu ulogu, jer utiče na njihovo zapošljavanje i životni standard, kazala je Sanja Tucaković. Na ovoj sajamskoj manifestaciji zastupljeni su svi veliki brendovi automobilske industrije, a posebno je zadovoljstvo što je među njima Hyundai sa svojim električnim automobilom IONIQ 5, koji je na međunarodnom sajmu u NJujorku proglašen automobilom godine. U Srbiji kupovina električnih automobila još uvek nije na zadovoljavajućem nivou, ali je u stalnom porastu. Električni automobil značajni su zbog zaštite životne sredine i smanjenja zagađenosti vazduha, a država i grad, poručila je članica Gradskog veća su tu da obezbede uslove za kupovinu, proizvodnju ali i uslove da se kupcima ovih vozila ta investicija isplati. Radi bezbednosti u saobraćaju i očuvanja naših vozila grad Kragujevac ulaže u saobraćajnu infrastrukturu za koju je u 2022. godini izdvojio 300 miliona dinara. Rezultat ovog ulaganja je 31 potpuno nova ulica i preko 70 rekonstruisanih. Sa planiranih 500 miliona dinara, 2023. godine ulaganje u putnu infrastrukturu nastavićemo u još većoj meri rekla je Sanja Tucaković i uz čestitke organizatorima sajma zahvalila se izlagačima što su izabrali Kragujevac za promociju svojih proizvoda sa željom da se vrate i naredne godine.

Imajući u vidu veliku krizu koja vlada u autoindustriji, počevši od pandemije pa do danas, zadovoljni smo što smo uspeli da organizujemo sajam automobila u Kragujevcu, na kome se predstavlja 10 izlagača sa kvalitetnim i atraktivnim modelima, rekao je Aleksandar Štajn, direktor Šumadija sajma. Pored promocija i premijera, posetioce očekuju sajamski popusti koji se po automobilu kreću i do 5000 evra ali ali i popusti za usluge auto kuća. Ove godine prvi put smo organizovali izložbu trkačkih automobila, gde će posetioci koji vole ovaj sport pored razgledanja moći, kazao je Štajn i da razgovaraju sa vozačima o detaljima koji ih interesuju.

Promoter ovogodišnjeg sajma automobila je šampion Centralne Evrope u brdskim auto- trkama je Uroš Brkić. Ovu titulu je poneo vozeći svoj Folksvagen Polo u kategoriji 1 i grupi 1, koji je izložen na sajmu Auto Expo 2022 u Kragujevcu. Brkić je izrazio zadovoljstvo što se ove godine prvi put u okviru sajma priređuje i izložba trkačkih automobila, što je pomak za grad Kragujevac, s obzirom na to da nam nedostaju trke koje su se nekada održavale kod Šumadija sajma. Kao grad koji ima dobru publiku i dosta takmičara, drago mi je što se prepoznaje značaj auto sporta u autoindustriji i što smo krenuli ovim putem, poručio je Brkić.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 20.00 časova, dok je poslednjeg dana sajma u nedelju 11. decembra od 10.00 do 18.00 časova. Cena ulaznice je 100 dinara a parking za posetioce je besplatan.

Post Author: Milan

Ostavi komentar