Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane

Odeljenje kriminalističke policije u Kragujevcu, intenzivnim operativnim radom, otkrilo je laboratoriju za uzgoj marihuane sa 1.084 stabljike. Uhapšen je U.J. (1994) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Kako se navodi u saopštenju policije, prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje je osumnjičeni koristio u okolini Topole, pored zasada marihuane, težine 160 kilograma, pronađena su i tri kilograma suve marihuane koja je, kako se sumnja, bila namenjena daljoj prodaji, kao i oprema za uzgoj marihuane i novac u raznim valutama za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Takođe, policija je pronašla i pištolj sa prigušivačem i okvir sa dva metka, pa će protiv U.J. biti podneta krivična prijava i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar