Osam vatrogasaca iz Kragujevca odletelo za Tursku

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije krenuli su večeras ka ugroženim područjima Republike Turske pogođenim zemljotresom, kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva unutašnjih poslova, ministar Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina od 27 pripadnika, služebenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Iz Kragujevca su, prema rečima načelnika Uprave za vanredne situacije Zorana Kočovića, krenula osmorica pripadnika specijalističkog tima koji su već bili na terenima u Kraljevu i Makedoniji nakon zemljotresa.

“Pripadnici Sektora za vanredne situacije – specijalističkog tima za ruševine Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu su se uputili u Tursku da pruže pomoć ugroženom stanovništvu. Ovi hrabri ljudi, kragujevački vatrogasci, sa svojom opremom su direktnim letom krenuli u područje koje je najviše pogođeno zemljotresom. Srećno momci – ponos ste Srbije, Šumadije i našeg Kragujevca”, poručuje Kočović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar