OŠ “Svetozar Marković“ obeležila 61 godinu postojanja

Svečanom akademijom upriličenom u Pozorištu za decu i mlade, u prisustvu predstavnika Grada, Školske uprave, prijatelja, roditelja, nastavnika i bivših i sadašnjih učenika, OŠ ’’Svetozar Marković’’ obeležila je 61. godišnjicu rada i postojanja.

Ističući da je OŠ ’’Svetozar Marković’’ jedna od sređenijih škola  u koju je grad dosta ulagao, kako u matičnu tako i u izdvojena odeljenja u Velikim Pčelicama, Jovanovcu i Gornjoj Sabanti,  Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje je rekao da će u dogovoru sa upravom škole u tome i dalje nastaviti. Uspesi koje  škola postiže rezultat su zajedničkog  rada nastavnika i učenika. Grad je tu da im obezbedi  uslove i da prateći i promovišući njihove uspehe, motiviše da dalje napreduju.  Kolektivu škole, zaposlenima, učenicima i roditeljima Aleksić je u ime grada čestitao Dan škole i podsetio da su godišnjice prilika za sumiranje uspeha i rezultata ali i za planiranje budućih aktivnosti.

Naredne godine škola će biti bogatija za 137 prvaka, rekla je direktorka škole Tatjana Marinković i s ponosom istakla uspehe koje su učenici postigli na takmičenjima, brojne sportske i kulturne aktivnosti i sekcije. U proteklom periodu mnogo toga smo uradili za školu u saradnji sa Gradskom upravom, ali zbog povećanja broja učenika nedostaje nam još prostora i planiramo da obnovimo i adaptiramo deo škole. Škola broji preko 900 učenika i tri izdvojena odeljenja, a prepoznatljivi smo po plivanju i tenisu za učenike  prvog i drugog razreda  i dnevnom boravku i za treći razred, istakla je direktorka Marinković i dodala da su ove godine proslavu Dana škole uveličali  gosti iz Republike Srpske, učenici iz Banja Luke.

Post Author: Milan

Ostavi komentar