OŠ „Moma Stanojlović“ obeležila 134 godine rada

Jedna od najstarijih kragujevačkih škola, OŠ „Moma Stanojlović“ obeležila je 134 godine rada, svečanom akademijom kojoj je prisustvovao i Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

Rezultati učenika postignuti u redovnom radu i na svim nivoima takmičenjima, najveći su ponos ove škole koju trenutno pohađa 740 učenika.

Sa druge strane, u školi nastoje da obezbede što bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa u skladu sa savremenim trendovima u obrazovanju. Prethodnih godina sredstvima resornog ministarstva i Grada Kragujevca, škola je u potpunosti rekonstruisana.

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, čestitajući Dan škole rukovodstvu i učenicima istakao je da je ova škola trenutno jedna od najlepše uređenih u gradu. Proteklih godina obnovljena je u potpunosti, a u planu je još i parterno uređenje dvorišta u čemu će grad pomoći iz sopstvenih sredstava ili konkurisanjem za sredstva iz drugih izvora.

Škola „Moma Stanojlović“ spada u red najstarijih kragujevačkih škola koja danas proslavlja 134. rođendan. Ime „Moma Stanojlović“ nosi već 70 godina. Trudimo se da iz godine u godinu ulažemo i napravimo optimalne uslove kako za đake tako i za nastavnike. Za ovu godinu planirali smo jedan veći projekat, a to je uređenje partera škole koji je u lošem stanju i koji već dugo godina pokušavamo da sredimo – kazao je Rajica Kovačević, direktor škole i istakao da je ponosan na činjenicu da đaci ove škole, iz godine u godinu, postižu vrlo zapažene rezultate na takmičenjima svih nivoa. Škola će te učenike nagraditi za posebne rezultate pred kraj školske godine, na posebnoj svečanosti koja se organizuje njima u čast, u skladu sa tradicijom i dobrom praksom ove obrazovne ustanove.

Post Author: Milan

Ostavi komentar