OŠ “Dragiša Mihailović“ obeležila 40 godina rada i postojanja

Funkcionisanje obrazovnog sistema i saradnja Grada Kragujevca sa svim ustanovama počev od predškolskih do visokoobrazovnih institucija, prezentacija Srednje škole sa sportskim programom ‘’Sas Adalbert’’ iz Trgu Mureša iz Rumunije, pobratimske saradnje sa OŠ ’’Čeh Karolj’’ iz Ade, predstavljanje Prve kragujevačke gimnazije, neke su od tema obrazovne tribine  održane povodom 40 godina postojanja i rada OŠ ‘’Dragiša Mihailović’’. Tribina o sistemima obrazovanja, održana u svečanoj sali najstarije srpske gimnazije, prva je aktivnost u okviru saradnje ozvaničene prošlogodišnjim potpisivanjem protokola kragujevačke osnovne škole i Srednje škole sa sportskim programom iz Rumunije.

Razmena obrazovno vaspitnih iskustava i ideja i svega što čini obrazovanje u osnovi,  unapređuje kvalitet rada škola i praksi.  Saradnja sa obrazovnim institucijama  iz regiona  je dobar način za to. Grad Kragujevac podržava uspostavljanje saradnje škola kao što je slučaj sa osnovnom školom koja danas obeležava 40 godina postojanja i škole iz Rumunije, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje i  pozvao i druge kragujevačke škole da rade na razvoju međunarodne saradnje i uspostave kontakte  sa školama u regionu.

Od potpisivanja Protokola o saradnji u proteklih godinu dana, prateći  slična interesovanja i sve ono što nam je zajedničko sa školom iz Rumunije, pravili smo strategiju za razvoj buduće saradnje a danas smo na panelu to i predstavili pored obrade aktuelne teme pripreme učenika za završni maturski ispit, kazao je Dalibor Tvrdišić direktor škole koju pohađa nešto više od 500 učenika a koja je sa radom počela 1984. godine.

Svečanom akademijom održanom u prostorijama škole, koju su za goste iz Rumunije, predstavnike Grada, Školske uprave, Centra za stručno usavršavanje, direktore i nastavnike drugih škola, pripremili nastavnici i učenici, obeleženo je 40 godina postojanja škole u Stanovu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar