Oružari dobijaju novu proizvodnu halu

U izgradnju novog proizvodnog pogona fabrike „Zastava oružje“ biće uloženo oko 2 miliona evra.

Novac je obezbeđen iz budžeta Vlade Republike Srbije namenjenog za modernizaciju proizvodnje u ovom preduzeću i sosptvenih prihoda fabrike oružja.

Izvođač radova biće izabran u narednih mesec dana, a izgradnja bi trebalo da bude završena do februara naredne godine.

U novoj hali biće angažovano između 150 i 200 novih, pretežno proizvodnih radnika, koji će u međuvremenu biti stručno osposobljeni za taj posao.

Izgradnja proizvodnog pogona fabrike „Zastava oružje“ od 4.000 kvadrata deo je investicionog programa Vlade Republike Srbije, koji se realizuje u cilju modernizacije proizvodnje i rešavanja infrastrukturnih problema u ovom preduzeću.

Nova hala biće izgrađena po najsavremenijim standardima, prvenstveno onima koji se tiču energetske efikasnosti i nadomestiće nedostatak prostornih kapaciteta uništenih tokom bombardovanja 1999. godine.

Instaliranjem opreme u novom proizvodnom pogovu, postojeći procesi biće rasterećeni, što će otvoriti mogućnost za povećanje obima proizvodnje.

 

Proizvodni kapaciteti maksimalno su uposleni, ugovorena je proizvodnja do kraja ove i za prvih šest meseci naredne godine, a u toku je ugovaranje poslova za treći kvartal 2019.

U izgradnju novog proizvodnog pogona fabrike „Zastava oružje“ biće uloženo oko 2 miliona evra.

Polovina od tog iznosa obezbeđena je iz investicionog programa Vlade Republike Srbije, dok drugu polovinu čine sredstva obezbeđena iz sopstvenih prihoda ovog preduzeća.

U fabrici oružja u toku je instaliranje najsavremenijih obradnih centara u koje je kragujevačka namenska uložila 700.000 evra iz tekućeg poslovanja.

Izvor : Radio televizija Kragujevac / Bojana Krstić.

Post Author: Milos Ristic

Ostavi komentar