Održana manifestacija Udruženja Kraguj

Na poligonu kog Hale Jezero održana je deveta po redu manifestacija koncipirana kao Ispit spretnosti – slalom vožnje na poligonu Kraguj 2023. u organizaciji Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Kraguj a u okviru programa Srbija bez barijera koje je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U ime grada manifestaciji je prisustvovala dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu rekavši da grad kroz različite programe i projekte finansijski podržava aktivnosti udruženja. Grad je Udruženje Kraguj za 2023. godinu podržao sa iznosom od 300 hiljada dinara. Podršku je pružio i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom pod sloganom Srbija bez barijera sa ciljem da se široj društvenoj zajednici stavi do znanja da je potrebna inkluzija osoba sa invaliditetom u svim oblastima. Zajednička ideja je dostizanje različitih nivoa u društvu, istakla je dr Damnjanović. Ova tradicionalna manifestacija okuplja paraplegičare i kvadriplegičare sa ciljem da pokažu svoje veštine i sposobnosti u vožnji, ali u posebnim automobilima, dodala je dr Damnjanović.

Predsednik Udruženja Kraguj, Ivan Milovanović je rekao da je tradicionalna manifestacija koncipirana kao ispit spretnosti za deset učesnika, članova udruženja. Cilj je da kroz predavanja ukažemo vozačima na probleme s kojima se susreću osobe sa invaliditetom i da ih zajedno rešavamo zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, istakao je Milovanović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar