Održan 15. Kup u ribolovu za članove udruženja ratnih vojnih invalida

U organizaciji gradskog i republičkog Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, na jezeru Gruža održan je 15. Kup ribolovaca. Učestvovalo je 14 ekipa iz cele Srbije, od kojih dve iz Republike Srpske odnosno iz Prnjavora i Kozarske Dubice. Pehar na centralnom mestu, samo kao dokaz za najbolju ekipu. Motiv za nadmetanje mnogo je veći – negovanje iskrenog prijateljstva iz ratnih dana i čuvanje uspomena na saborce koji su u borbama za odbranu zemlje položili svoje živote.

Vi ste se borili da odbranite našu zemlju, da stvorimo nezavisnu Republiku Srpsku i odbranimo Republiku Srbiju, rekao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada, koji je u ime gradonačelnika Nikole Dašića pozdravio takmičare. Da nije bilo vaše žrtve i vaših prijatelja koji su položili svoje živote, danas ne bi imali slobodnu i nezavisnu Republiku Srbiju, jaku i samostalnu Republiku Srpsku. Osim sećanja na pale drugove, ovom lepom manifestacijom, produbljuju se i nastavljaju druženja iz ratnih dana. Grad Kragujevac, istakao je Petrašinović, nastaviće da pomaže rad ovog udruženja u nadi da ćemo se svi zajedno viđati i družiti još mnogo godina.

Ovakvi susreti i druženja, mnogo su više od takmičenja, kazao je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika. Ovo je još jedna prilika da im se zahvalimo za sve što su u prošlosti za nas uradili. Svojim životima branili su ovo što mi danas živimo. Dali su nemerljiv doprinos Republici Srbiji i Republici Srpskoj, a svi ovi susreti i druženja, kako u prošlosti tako i ubuduće, za sve nas su prilika da budemo promoteri mira pre svega, poručio je Momčilović.

Predsednici gradskog i republičkog Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Milan Andrić i Jovica Pavlović, kažu da je ova manifestacija prerasla samu sebe, a učešćem organizacija iz Republike Srpske dobila je i međunarodni karakter. Osnovni cilj susreta je da se ratni vojni invalidi, koji su kao zdravi ljudi krenuli u rat, druže – potvrdio je i Petar Janković iz Prnjavora u Republici Srpskoj, da zaborave probleme koji ih svakodnevno tište. Ideja o pobratimstvu udruženja iz Kragujevca i Prnjavora realizovana je pre 11 godina i od tada se redovno posećuju i druže što je za njihovu rehabilitaciju izuzetno važno.

Post Author: Milan

Ostavi komentar