Odložena Svečana sednica Skupštine grada Kragujevca

Trenutna društveno – politička situacija i okolnosti u kojima bi trebalo da se održi Svečana sednice Skupštine grada Kragujevca, bile su teme o kojima se razgovaralo na kolegijumu šefova odborničkih grupa, koji je sazvao predsednik Miroslav Petrašinović.

Svečana sednica Zaključkom je odložena za 12. maj zbog tragičnih događaja koji su zadesili našu zemlju 3. i 5. maja, a kolegijum sam sazvao kako bi sa šefovima odborničkih grupa prodiskutovali o toj situaciji i da li je treba odložiti ili na koji način bi bilo primereno da je održimo. Iako je bilo reči o tome da se sednica održi bez muzike, proslave i što svedenije, preovladajući stav zbog celokupne situacije, bio je da nije primeren trenutak za održavanje sednice, saopštio je predsednik Petrašinović.

Poslovnikom Skupštine grada predviđeno je da se na Svečanoj sednici dodeljuju nagrade pojedincima za značajna dostignuća tokom prethodne kalendarske godine a koje smo izglasali na predlog građana. Tim ljudima mi nemamo pravo da uskratimo taj svečani trenutak. Ove godine bilo je i predviđeno da se posle Svečane sednice dodele nagrade „Đurđevdanski venac“ najboljim učenicima u kategorijama od prvog do četvrtog, petog do osmog razreda osnovne škole i prvog do četvrtog razreda srednje škole. Ni tim mladim ljudima nismo želeli da uskratimo trenutak svečanosti na kome bi predstavili svoj uspeh ostvaren na literarnom konkursu čija je tema bila grad Kragujevac. Zbog toga je stav kolegijuma šefova odborničkih grupa Skupštine grada Kragujevca i moj kao prvog među jednakima da se Svečana sednica odloži za neki primereniji trenutak. O terminu održavanja Svečane sednice, ponovo ćemo odlučiti zajedno kada tim povodom budem sazvao kolegijum šefova odborničkih grupa, saopštio je predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar