Od danas ne radi zatvoreni bazen u Kragujevcu

Usled najnovijih mera, usvojenih na jučerašnjoj sednici Republičkog kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, a koje obuhvataju i zabranu rada otvorenih i zatvorenih bazena, od danas neće raditi zatvoreni bazen Sportskog privrednog društva Radnički.

Podsetimo, SPD Radnički je još ranije, posle konsultacija sa epidemiolozima, u cilju zaštite zdravlja svih sugrađana, odložio početak kupališne sezone na otvorenim bazenima, koja je trebalo da počne minulog vikenda.

U Kragujevcu je u poslednjih dvadesetak dana naglo pogoršana epidemiološka situacija, pa je broj obolelih od koronavirusa porastao na 300, a samo u poslednjih pet dana registrovana su 153 novoobolela. Stoga je gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, u subotu proglasio vanrednu situaciju na teritoriji grada, kako bi se stekla mogućnost za donošenje mera za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Ponovno otvaranje zatvorenog bazena, kao i otvaranje kupališne sezone na otvorenom bazenu, dogodiće se kada se stvori povoljna epidemiološka situacija i mere budu ukinute, o čemu će građani biti pravovremeno obavešteni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar