Objavljen Javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju Severne obilaznice

inistarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije objavilo je Javni poziv za izbor strateškog partnera na realizaciji izgradnje Severne obilaznice oko Kragujevca radi zaključenja ugovora o projektovanju i izvođenju radova na realizaciji projekta, saopštio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

U Kragujevcu znamo od kolike je važnosti ovaj veliki strateški projekat za sve nas, ne samo što će se tranzitni i teretni saobraćaj ukloniti iz urbane zone Kragujevca, već i zbog toga što će se grad geografski širiti na drugu stranu. Osim toga što će omogućiti da grad prodiše, razvija, ne samo samo stambeno već i industrijski i na sve moguće načine jer će se otvoriti novi potencijali za razvoj. Severna obilaznica ima veliki značaj za putnu mrežu Srbije, ali i za Kragujevac koji će povezati sa drugim putnim pravcima, kazao je gradonačelnik Dašić. O periodu početka, odnosno završetka svih procedura javne nabavke, gradonačelnik Dašić procenjuje da već u oktobru može da se očekuje izbor potencijalnog izvođača radova.

Pravo učešća na javnom pozivu može biti domaće ili strano pravno lice ili konzorcijum domaćih i/ili stranih pravnih lica, a za učešće zainteresovani za zaključenje ugovora o projektovanju i izvođenju radova sa Republikom Srbijom moraju da zadovolje opšte i posebne kriterijume utvrđene Uredbom o kriterijumima i načinu izbora strateškog partnera na Projektu izgradnje Severne obilaznice oko Kragujevca i izgradnje državnog puta I reda od Kragujevca do veze sa državnim putem IA-A5 (E-761) u Mrčajevcima i javnim pozivom. Rok za prijave dokumentacije je do 02.06.2023. godine, a javni poziv sa tehničkim podacima i obrascima može se preuzeti na zvaničnom sajtu Ministarstva.

Post Author: Milan

Ostavi komentar