Obeleženi Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije u Kragujevcu

Rezanjem kolača i liturgijom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Jovana i otkrivanjem memorijala u čast i sećanje na pripadnike policije Ministarstva unutrašnjih poslova Sekretarijata u Kragujevcu, stradalih u periodu od 1998. do 2001. godine, u sedištu Policijske uprave obeleženi su Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

Polaganjem venaca kraj memorijala sa fotografijama i imenima sedmorice pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova Sekretarijata u Kragujevcu stradalih u periodu od  1998. do 2001. godine, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i načelnik Policijske uprave Vladimir Šebek odali su počast.

Dostojnim obeležjem, simbolom  najvećih ljudskih vrednosti koje će se prenositi na generacije policijskih službenika, čuvaćemo sećanje na one koji su izgubili živote braneći otadžbinu, kazao je načelnik Policijske uprave pukovnik policije Vladimir Šebek, obraćajući se i istakao da je obaveza celog društva čuvanje sećanja na njih.

Svečanosti u Policijskoj upravi prisustvovale su porodice stradalih službenika policije, predsednik SG Kragujevca Ivica Momčilović, predstavnici pravosuđa, Ministarstva pravde, Ministarstva obrane.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije obeležen je nizom manifestacija koje za cilj imaju približavanje rada policije građanima i predstavljanje rezultata i uslova rada policijskih službenika.  Na Trgu vojvode Radomira Putnika održana je taktičko-tehnički zbor u okviru kog je sugrađanima predstavljen deo opreme i sredstava koje policija koristi u svakodnevnom radu, a učešće u centralnoj manifestaciji na Trgu uzele su i ekipe Agencije za bezbednost saobraćaja, Crvenog krsta Kragujevac,  Kancelarije za mlade Grada Kragujevca.

U zgradi starog suda 39 novih policijskih službenika svečano je položilo zakletvu da će se pridržavati Ustava i zakona u obavljanju policijskih dužnosti.

Post Author: Milan

1 thought on “Obeleženi Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije u Kragujevcu

Ostavi komentar