Obeležena slava i Dan Univerziteta u Kragujevcu

Svečanom akademijom i dodelom godišnjih nagrada nastavnom i naučnoistraživačkom osoblju za izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom odnosno umetničkom radu, Univerzitet u Kragujevcu je obeležio Dan Univerziteta i slavu ustanove – Svetog apostola i jevanđelistu Jovana Bogoslova.

Prof. dr Nenad Filipović, rektor Univeziteta je izrazio zadovoljstvo što će u 48. godini postojanja Univerziteta, završiti Centri izvrsnosti, u kojima će se preko 300 mladih istraživača baviti istraživanjima iz biomedicinskog inženjeringa, biomedicinskih nauka i informacionih tehnologija i što je započeta izgradnja Inovacionog distrikta, čijem radu će Univerzitet takođe značajno doprineti.

Univerzitet u Kragujevcu tradicionalno je dodelio godišnje nagrade za nastavno i naučnoi straživačko osoblje za postignute izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom, odnosno umetničkom radu.

Nagrade za nastavno osoblje uručene su:

• u polju medicinskih nauka – dr Slobodanu Jankoviću, redovnom profesoru Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu;
• u polju društveno-humanističkih nauka – dr Marku Slavkoviću, vanrednom profesoru Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu;
• u polju prirodno-matematičkih nauka – dr Slavku Radenkoviću, vanrednom profesoru Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu;
• u polju umetnosti – mr Vladimiru Blagojeviću, redovnom profesoru Filološkoumetničkog fakulteta u Kragujevcu;

Nagrada za naučnoistraživačko osoblje uručena je dr Jeleni Katanić Stanković, višem naučnom saradniku u Institutu za informacione tehnologije u Kragujevcu.

U muzičkom delu programa učestvovali su studenti Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu: Milja Smiljković, viola, u klasi mr Saše Mirkovića, redovnog profesora i Aleksandar Radović, harmonika, u klasi doc.dr um. Miodraga Đorđevića.

Post Author: Milan

Ostavi komentar