Obeležena 106. godišnjica od smrti Vojvode Radomira Putnika

Polaganjem venaca kraj biste Vojvodi Radomiru Putniku u krugu kasarne koja nosi njegovo ime, u Kragujevcu je obeležena 106. godišnjica od smrti slavnog srpskog vojskovođeVence su položili predstavnici Grada Kragujevca, Vojske Srbije, Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. godine „Vojvoda Radomir Putnik“ i GO Subnora.

Na današnji dan navršava se 106 godina od smrti našeg sugrađanina, velikog vojskovođe, Vojvode Radomira Putnika, učesnika i glavnokomandujućeg u mnogim odsutnim srpskim ratovima kada je naša država gradila svoju državnost. Vojvoda Putnik je odlikovan, a njegovo delo je danas predmet izučavanja u mnogim vojnim školama širom sveta. Vidimo da nas istorija uči, da posle više od 100 godina  i dalje je ratovanje vrlo prisutno u celom svetu, i da je zbog toga važno da čuvamo tradiciju i da današnjim generacijama prenesemo uticaj i značaj koji je Radomir Putnik kao vojskovođa ostavio na naš narod – kazao je Goran Lekić, savetnik gradonačelnika koji je u ime grada položio venac kraj biste Vojvode Radomira Putnika.

Milan Vujičić, predsednik Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912-1920. godine „Vojvoda Radomir Putnik“ istakao je da se obeležavanje 106. godišnjice od smrti srpskog vojskovođe ove godine održava na drugoj lokaciji zbog toga što se ispred zgrade Suda izvode radovi na uređenju trga koji će poneti njegovo ime. To će, prema njegovim rečima, biti dostojna zahvalnost Grada Kragujevca prema njegovom imenu i delu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar